Veelgestelde vragen

Vraag

Mijn cv-ketel is kapot, wat nu?

Wanneer uw cv-ketel kapot is, is dat erg vervelend. Neem gerust contact op met Duss Onderhoud. Als u een contract heeft, helpen wij u zo spoedig mogelijk. Ook als u geen contract heeft, zullen wij ons uiterste best doen u zo snel mogelijk te helpen. Als blijkt dat de ketel niet meer te repareren is, zorgen wij dat er zo snel mogelijk een nieuwe ketel komt.

Mijn CV- of combiketel slaat niet aan, wat moet ik doen?
Doorloop de volgende stappen:
 
Controleer of de gaskraan open staat. 
Controleer of de stekker in het stopcontact zit en of er ook spanning op dit stopcontact staat. Mogelijk dat er een zekering vervangen moet worden. 
Stel de kamer- of klokthermostaat hoger in en kijk of de ketel dan aanslaat. 
Controleer op de manometer op of bij de ketel of de waterdruk tussen de 1.0 en 2.0 bar is. Zo nee, dan moet de installatie bijgevuld en ontlucht worden.
Mijn CV installatie moet steeds worden bijgevuld, klopt dit?

Mogelijk zit er een lekkage in de installatie. Neem aub contact met ons op via

Tel: +3185 1305306
Tel: +316 28470073 (24/7 service)

Er is wel warm water, maar geen verwarming.

Mogelijk is de warmwaterkraan lek. Deze dichtdraaien of eventueel het kraanleertje vervangen.

De ketel geeft een storingcode aan op de display. Wat moet ik doen?

Noteer de code, reset het toestel met de resetknop. Bij herhaling contact met ons opnemen.

Mijn radiatoren en / of leidingen maken een ruisend of borrelend geluid, wat kan ik hier aan doen?

Er zit lucht in de installatie en / of er is een te lage waterdruk. De installatie moet bijgevuld en ontlucht worden.

Wat is de levensduur van een cv-ketel?

Dit is afhankelijk van het merk en type van de cv-ketel, uw stookgedrag en de staat/conditie/onderhoudsgeschiedenis van de ketel. De economische levensduur van een ketel varieert van 12 tot 15 jaar.

Wat is een combiketel?

Een combiketel zorgt voor verwarming van de woning én voor het warme water in de keuken en de badkamer. Het voordeel van een combitoestel is dat u maar één apparaat heeft: u bespaart op de onderhoudskosten en heeft minder ruimte nodig. Het water in een combiketel wordt verwarmd als het door het toestel stroomt, daardoor beschikt u constant over warm water.

Wat is het verschil tussen een HR-ketel en een VR Ketel?

Een Hoog Rendements (HR)-ketel maakt bij de warmteproductie (extra) gebruik van de condensatiewarmte uit de verbrandingsgassen en benut op die manier beter de warmte die ontstaat bij de verbranding van aardgas dan een conventionele of VR-ketel. Dus milieuvriendelijker en energiebesparend. Een HR-ketel heeft een rendement van minimaal 90%. Bij een verbeterd rendements (VR)-ketel, gaat de warmte van de verbranding-gassen verloren. Een VR-ketel heeft een rendement van minimaal 80%.

Wat is het verschil tussen een open en gesloten toestel?

Een aantal cv-ketels is er in een open en een gesloten uitvoering. De open uitvoering haalt de lucht die nodig is voor de verbranding uit de ruimte waarin het toestel zich bevindt. Deze ruimte dient te zijn voorzien van niet afsluitbare ventilatie opening(en). Een open toestel kan worden aangesloten op een gemetseld rookgaskanaal (een schoorsteen). Een gesloten toestel haalt z’n lucht van buiten via een apart toevoerkanaal. Het gas dat vrijkomt bij de verbranding gaat ook via een apart kanaal naar buiten. Gesloten toestellen mogen niet worden aangesloten op gemetselde rookgaskanalen of schoorstenen.

Wat is de beste cv-ketel voor mijn situatie?

Dit is afhankelijk van uw wensen, uw leefomgeving en uw financiële mogelijkheden. Iedere situatie is anders en uiteraard kunnen situaties veranderen.