ventilatiekanalen

Het reinigen van ventilatiekanalen is belangrijk omdat het bijdraagt aan een gezonde en comfortabele leefomgeving. Vuil en bacteriën die zich in de luchtkanalen opstapelen, kunnen zorgen voor een slechte luchtkwaliteit en gezondheidsproblemen, zoals allergieën, astma en luchtweginfecties. Bovendien kan een vervuild ventilatiesysteem leiden tot verminderde luchtstroom en inefficiëntie van het systeem, wat kan leiden tot hogere energierekeningen.

Het is aan te raden om de ventilatiekanalen eens in de drie tot vijf jaar te laten reinigen, afhankelijk van de gebruiksfrequentie en de omgevingsomstandigheden. Ook bij vermoeden van vervuiling, zoals bijvoorbeeld bij geurhinder, kan het nodig zijn om de ventilatiekanalen eerder te laten reinigen.

Het is belangrijk om een professioneel bedrijf in te schakelen voor het reinigen van de ventilatiekanalen. Zij beschikken over de juiste kennis, ervaring en apparatuur om de kanalen op een veilige en grondige manier te reinigen. Bij het reinigen worden de kanalen grondig gereinigd en gedesinfecteerd, waarbij alle vuil en bacteriën worden verwijderd.

Al met al is het belangrijk om het reinigen van ventilatiekanalen regelmatig te laten uitvoeren, om zo bij te dragen aan een gezonde en comfortabele leefomgeving.

Wat kost onderhoud van de mechanische ventilatie

  • Kanalen reinigen incl. grondig reinigen afzuigkanalen EURO 135
  • Compleet reinigen box + kanalen incl. grondig reinigen ventilatiebox, reinigen ventielen, afstellen ventielen, ventilatiekanalen reinigen, foto’s voor en na EURO 160